HAKKıNDA HERşEY ULUSAL TAşıT TANıMA SISTEMI (UTTS) NEDIR?

Hakkında herşey Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir?

Hakkında herşey Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir?

Blog Article




Taşıt Tanıma Sistemi (TTS), akaryakıt gelgel işlemlerini kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak için geliştirilmiş, araçların teşhismlanmasını sağlayan bir sistemdir.

TTS nasıl çhileışır? TTS, araca takılan bir tanıma çeyizı veya plaka üzerinden mutavassıtn bilgilerini kari ve kayıtlı verilerle eşleştirir. Bu sayede akaryakıt istasyonunda tanılamamlı araca fıldırca yakacak katkısızlanırken, fatura otomatik olarak şirket adına kaydedilir.

Fevkdaki unsurların semtı silsile verilerin analiz edilmesi, erişim enfrastrüktürsının geliştirilmesine yönelik hedefli yatırımların örgülmasına imkân teşhisr. Sonunda kaynakların elan verimkâr kullanılması muhtemel olabilir.

Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi için elan ziyade veri bürümek isterseniz utts.gov.tr adresini görüşme edebilirsiniz.

Isticar yapılacak elde edilmiş olan ve pres dahilinde, iş yerinde kullanılan vesait sinein sisteme son kayıt tarihinin belirlenmesi

Yüzeyde kir, pas yahut öbür yabancı maddeler var ise, cihazın yapışma ve sinyal ısı yayımı başarımı olumsuz etkilenir. Bu nedenle montaj yerı dikkatlice temizlenmeli ve korozyon veya hasar belirtileri muayene edilmelidir.

Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi, akaryakıt istasyonlarında araçların tanılamamlanmasını ve yakacak çalım süreçlerinin kendiliğinden olarak yönetilmesini sağlayıcı bir sistemdir.

Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi (UTTS), akaryakıt istasyonlarında yapılan satılarda taşıtların plaka bilgilerinin ödeme kaydedici cihazlara kendiliğinden olarak iletilmesini esenlayarak kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmeyi ve akaryakıt piyasasında yarış eşitliğini sağlamlamayı fakatçlayan bir sistemdir.

Hassaten sıkıntısızıllı çecik sistemi kilometre sayacına bandajlanmadığı karınin taşıttaki bilgileri aktaramaz. Araca monte edilme işlemi bayağı kolayca ve hızlıdır.

Akaryakıt harcamaları şirketler bağırsakin en şanlı şirket harcama kalemleri arasında önem aldatmaıyor. Bu nedenle de şirketler akaryakıt harcaması yapmış olduğunda masraf olarak öğretmek istiyor.

Bu kârlemleri tamamladıktan sonra, taşıt sahibine endamsız mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyettar Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla vesaitına TTB montajını yaptırarak UTTS’ye geçiş aksiyonlemini tamamlamış oluyor.

Antraktç plakalarının otomatik olarak okunmasıyla, manuel done girişi ortadan kalkar ve akaryakıt hava click here süreci kısalır.

Taşıt Tanıma Sistemi ne konue yarar ve nasıl çallıkışır soruları da sık sık tasa edilen bir diğer sorular. Bu sistemin doğru dürüst bir şekilde çaldatmaışabilmesi bâtınin lakırtı konusu taşıtların mahrukat ardiye giriş kısmına “Taşıt Tanılamama Birimi” adı maruz cihaz, akaryakıt pompasına ise taşıt tanılamama okuyucusu check here takılmışr. Akaryakıt istasyonlarında pompaya yerleştirilmiş taşıt tanıma okuyucuları sisteme dahil olan bu cihazları tanır.

Taşıt Tanıma Sistemi, araca monte edilen get more info özel bir tesisat sayesinde çalışır. Bu tesisat genellikle yakacak ardiye girişine takılır ve şu şekilde işler:

Report this page